Privet häck

privet är en vacker, vanligtvis vintergrön, tät häckväxt från olivfamiljen. Förutom sina attraktiva gröna löv är en stor fördel med ligusterhäcken att den växer så otroligt snabbt. Denna starka häckväxt ger snabbt ditt naturliga skydd och skyddar din integritet snabbt. Priveten kommer från Asien, men har nu blivit en populär klassisk häckväxt i vårt svala klimat. Vissa liguster är lövfällande, men många knappt.

I mycket svår frost kan även den starkaste privet förlora sina löv, men det skjuter alltid ut igen på våren. Privet Hedge växer på vilken mark som helst, även näringsfattig jord.

PLANTERING & GÖDNING
Gräva en dike och ta bort priveten från potten och doppa rotkulan i en hink med vatten. Sedan planteras den direkt i diket. Plantera cirka 4 till 5 växter per meter. Fyll diken med sand och tampa marken väl och vattna direkt på jorden. Det är möjligt att befrukta sex månader efter plantering. Du får de bästa tillväxtresultaten genom att plantera Privet Hedge i jord med en neutral syra. Om planteringsjorden är för sur är det bäst att tillsätta lite kalk först. På grund av den ytliga rottillväxten bör du skydda häckens rötter från solen. Du kan göra detta genom att täcka marken under häcken med ett tjockt kompostlager.

SKYRKER AV LIGUSTEREN?
Vårt råd är att beskära liggande häck två gånger om året, på våren och hösten, i april och september. På detta sätt förblir häcken snyggt kompakt. Om häcken inte beskärs blommar den på sommaren med vackra vita blommor. Dessa blommor lockar många fjärilar. Efter blomningen uppträder svarta bär på hösten. Om häcken beskärs något avsmalnande kan hela häcken dra nytta av solljuset och detta förstärker häckens skönhet. En privet häck erbjuder skydd för fåglar, så din trädgård kommer också att vara populär bland fågelpopulationen.

privet zoomadDISEASES
Privets rötter växer grunt och detta gör det mottagligt för sjukdomar och svampar. Undvik därför att använda ogräsdödare på marken nära privet häck. Sjuka eller skadade grenar som kommer upp från botten bör beskäras så djupt som möjligt.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *